Курс за родители по Системата на цветните вектори

Моето хармонично дете

Ще откриете много нови неща за своето дете, за истинските му потребности, както и за това как да разрешавате наличните проблеми.

Тези познания и навици засягат здравето и възпитанието, обучението и развитието, психологическите трудности и много други неща.

Възпитание

Ще разберете как да постъпвате, когато детето става неуправляемо, манипулира околните, държи се агресивно или обратното, твърде срамежливо. Ще установите, че много от проблемите на възпитанието се решават чрез оригинални похвати, достъпни за всеки родител. Ще откриете за себе си ефективни алтернативи на наказанието и ще можете да научите детето да поема отговорност за своите постъпки. Това ще Ви позволи да възпитате Вашето дете като един талантлив и хармоничен човек, способен да намери истинското си призвание.

Обучение

Ще помогнете на детето си да се справи със затрудненията в учебния процес, да повиши мотивацията си и да намери подход към ученето, който ще е най-продуктивен за него. Ще успеете психологически правилно да изградите комуникация с учителите и възпитателите, защото тяхното приемане и подкрепа са много важни за малкия човек. Хиперактивност и детски аутизъм, дефицит на вниманието и слаба концентрация – тези плашещи симптоми видимо се облекчават при правилно поведение на родителите. По време на курса се обръща внимание и на надарените деца, защото малките вундеркинди и децата „индиго“ също изискват специален подход, с който педагозите и психолозите все още не са добре запознати.

Здраве

Ще придобиете множество практически познания за връзката между психологическото състояние на детето с различни детски болести. Ще получите нова гледна точка за традиционните „психосоматични“ заболявания (напикаване, астма, диатеза, невродермит) и за множество други състояния, които засега малко се свързват с психологията. Храносмилателни нарушения и алергии, ангини и отити, сливици и повишен травматизъм – зад тези и още много други симптоми ще видите психологическия проблем на детето, чието решение често лежи на повърхността.

Психологически проблеми

Ще помогнете на сина си или дъщеря си да преодолее психологическите трудности вкъщи, в детската градина или в училище, а също и по-леко да преодолее кризата на преходната възраст. Ще узнаете как да намалите травмирането на детето в сложна семейна ситуация, при раждането на друго дете или развод на родителите. Ще разберете как правилно да постъпвате с детските страхове и капризи, различните варианти на „мързел“ и проявите на детската сексуалност. Ще окажете неоценима помощ на своите деца при решаването на психологическите им проблеми.

Взаимоотношения

Ще можете правилно да разпределите функциите и да намалите конфликтите в своето семейство, включително между децата на различни възрасти. Ще разберете как да помирите членовете на семейството с различен темперамент, ритъм на живот и начин на общуване. Освен това ще можете да научите децата на хармонични отношения, а именно това най-много им липсва в живота.

След този курс ще можете да си изберете уникален ключ към Вашия син или дъщеря, независимо от възрастта им и отношенията с Вас. Още по време на курса ще установите, че решението на проблемите вече отнема по-малко време и сили, а в семейните отношения се появява хармония.

ВОДЕЩ:

доктор Михаил Бородянский

Лекар, психотерапевт, системен консултант от 1994 година.

Завършил Медицинския университет „Академик И. П. Павлов“ в Санкт Петербург и Института по системни решения Москва - Вислох, Германия.
Специализирал Психиатрия и психотерапия в Медицинска академия, Санкт Петербург.
Сертифициран специалист по семейно консултиране и системни решения в психологията.
Основател и директор на Психологически фонд ИМАГО, основател и ръководител на Интернет портал Психология, издател и главен редактор на списание Системни решения.
Един от първите ученици на автора на векторната психология Виктор Толкачов. Повече от двайсет и три години провежда тренинги по Системата на психологическите вектори.
Съавтор е на теста Толкачов-Бородянский /2003/, чрез който се оценява заложения векторен потенциал и нивото на неговото приемане.
Автор и водещ на тренинги за личностно развитие, детско-родителски отношения, управление на събитията, тренинги по управление на бизнеса.
Автор е на множество публикации в делови издания за изкуството на комуникацията. Постоянен участник в тематични радио предавания на „Радио России“ и „Raadio-4“, Естония.
Автор е на книгата "8 цветни психотипа. Кой е вашият?"