Много хора това твърдят, че да се радваш на поражението и да благодариш за неуспехите е пълна глупост. И те са прави, Това е тяхната истина.
Повечето хора реагират на неприятностите по стандартния начин: негативно, с раздразнение, понякога с агресия. Човек започва да се бори със ситуацията и вътрешно да се съпротивлява. Или с други думи да вярва, че с раздразнение и негативизъм може да подобри ситуацията?
А каква е целта? Никаква. Обратното, раздразнението и агресията създават още повече негативизъм.
Учените, които изучават квантова физика твърдят, че целият свят е енергия. Всички частици се намират едновременно и навсякъде. Това се нарича квантова неопределеност. Оказва се, че без наблюдател, какъвто е човека – света не съществува. Парадокс, но е доказан научен факт.
Всички елементарни частици могат да променят състоянието си само от наблюдение. С други думи, очакванията на човека винаги влияят върху резултата от експеримента. Всеки човек е 100% прав. Най-напред вярваме в нещо, а после намираме и потвърждение на своите убеждения.
Например, вярвате че парите не стигат. И това е вярно. Постоянно няма да ви достигат. Или, че в този град не е възможно да си намерите добра работа. И отново сте прав. А близо до вас живеят хора, на които парите им стигат. Имат добра работа. Защо? Провървяло им е. Не.
Закон от квантовата физика: Вие винаги! Винаги! Без изключение получавате този резултат, който очаквате!
Ако не сте съгласен с моята гледна точка, вие сте прав 100 %. Но вашата гледна точка носи ли ви спокойствие, яснота, радост? Помага ли ви с лекота да се изправяте пред трудностите и да ги преодолявате?
Какъв е моят личен опит?
Дълго вярвах, че трябва да се боря с живота и че единственото, което хората, около мен искат е да ми навредят. И моят свят беше опасен, коварен и жесток. Сега вярвам, че съм защитена винаги и всичко, което се случва е за моето добро. Зная, че моят свят ще се погрижи за мен. И затова приемам всичко с радост.
Всеки миг правим избор. Всяка секунда създаваме своята реалност. Всеки път, когато се случи нещо, което не искате, имате избор. Попаднали сте на квантовото „кръстовище“ . И ако се разгневите, сте поели в грешната посока – в злия и несправедлив свят. И ако там ви харесва, останете там, всичко е наред.
Но ако не е така, кажете си: Ура, всичко е за мое добро, моят свят ще се погрижи за мен!“ И добре дошли в реалността. А реалността винаги е неутрална. Единствено нашите мисли и оценки я украсяват.
Когато искрено се радвате на всяка своя грешка и я приемате като опит, всички ваши проблеми ще се решават от само себе си. Дори и битките в живота да ви се струват недостатъчни. Ако още не сте се навоювали, воювайте.
Лично на мен, повече ми харесват мира и спокойствието. А това е единството с живота, което ще ви помогне да живеете с радост в сърцето и с лекота.

Харесайте и споделете: